Vücut Tipine Göre Tesettür Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır? - Eser Giyim

Vücut Tipine Göre Tesettür Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Tesettür abiye seçerken vücut tipinizi göz önünde bulundurmak, estetik bir kıyafet seçimi yapmanızı ve aldığınız kıyafeti güvenle üzerinizde taşımanızı sağlar. Her vücut tipinin farklı olduğunu düşünürsek, doğru abiye seçimi, vücut hatlarınızı daha dengeli bir şekilde öne çıkararak aradığınız görünümü ortaya koymanızı sağlar.

Vücut tipinizi anlamak da dolayısıyla abiye seçimi konusunda önemli bir adımdır. Giyim seçimlerinizde doğru tercihlerde bulunmak ve üzerinizde rahatlıkla taşıyabileceğiniz bir kıyafet seçmek, vücut tipinizi bilmekten geçer. Bu içerikte, farklı vücut tiplerine göre tesettür abiye seçimi tüyoları bulabilir, kendiniz için en iyi kıyafetli kolaylıkla seçebilirsiniz.

Her Zevke Uygun Tesettür Abiye Elbise Seçenekleri

Söz konusu her zevke ve vücut tipine uygun tesettür abiye elbise seçmek olduğunda, doğru marka ile çalışmak önem arz eder. Eser Giyim olarak sunduğumuz birbirinden şık tesettür abiye seçenekleri ile tesettür giyim alanında öne çıkmaya devam etmekteyiz. Siz de kataloğumuzda bulunan birbirinden şık elbiselere göz atabilir, zevkinize ve vücut tipinize en uygun tesettür abiye modellerini hemen satın alabilirsiniz.

2024'te Popüler Olacak Tesettür Abiye Modelleri

Tesettür abiyeler söz konusu olduğunda benzer tipte kıyafet modelleri akla gelir. Halbuki, birbirinden farklı tesettür abiye modelleri vardır ve her model farklı dönemlerde popülerlik kazanır.
Son yıllarda tesettür giyimin büyük bir çeşitlilik ve zenginlik kazanması da 2024 yılında yeni tesettür abiye modellerinin popülerlik yakalamasına neden olacaktır. Özellikle şık detaylı abiye elbiseler, genç hanımların başlıca tercihleri arasındadır. Doğadan ilham alan, yaprak ve çiçek detaylarının öne çıktığı bu tür şık elbiseler, son yıllarda modest giyim çevrelerinde sıklıkla öne çıkar.

Bir diğer popülerlik yakalayan tesettür abiye modeli ise toka ve kemer detaylı uzun elbiselerdir. Bu tip elbiseler beli daha ince gösterip tüm vücut tiplerine uygun olmaları nedeniyle hanımların başlıca tercihleri arasındadır. Elbette, etnik desenlerin son yıllarda revaçta olduğunu düşünürsek, nakışlı ve geleneksel desenli abiyelerin de tercih edildiğini söylemek mümkündür.
Elbette, popülerliğini hiçbir zaman yitirmeyen basit kesim tesettür abiye modelleri de 2024 yılında en çok tercih edilen kıyafetler arasında yer almaktadır. Tüm vücut tiplerinin rahatlıkla giyebileceği bu abiye tipleri, şık ve estetik görüntülerinin yanı sıra rahat kesimleri ile de dikkat çeker.

Tesettür Abiye Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Tesettür abiye satın alırken dikkat edilmesi gereken başlıca detaylardan birisi de vücut tipidir. Farklı vücut tipleri söz konusu olduğu için abiye satın alırken kişinin vücut tipine göre bir kıyafet seçmek elzemdir.
Başlıca vücut tiplerine göre abiye seçimi için önerileri şu şekildedir:

  • Kum saati vücut tipi: Kum saati vücut tipine sahip olan kişiler, dengeli ve şekilli bir vücuda sahiptir. Bu kişiler her türlü abiyeyi rahatlıkla üzerlerinde taşıyabilir. Özellikle beli vurgulayan ve öne çıkaran kıyafetler, kum saati vücuda sahip olan kişiler için idealdir.
  • Elma vücut tipi: Vücudun üst kısmının daha geniş olduğu elma vücut tipi, belin ve alt vücudun öne çıkarılmasını gerektirir. Belden oturan ve vücudun üst kısmını daha önce gösteren kıyafetler tercih etmek, harika bir kombin ortaya koymanın anahtarıdır. V yakalı elbiseler tercih etmek, vücut hatlarını dengeleyerek dikkatin üst vücuttan uzaklaştırılmasını sağlar.
  • Armut vücut tipi: Bu vücut tipinde, alt gövde daha ön plandadır. Yanlış kıyafet seçimi, vücudun alt kısmını daha da ön plana çıkaracağından dikkatin bu tarafa çekilmesine neden olabilir. Dolayısıyla, armut vücut tipine sahip olan kişilerin, vücudun alt ve üst kısmını dengeleyen bir kıyafet tercih etmesi önerilir. Tıpkı elma vücut tipinde olduğu gibi armut vücut tipinde de V yaka kıyafetler ya da A kesim etekler tercih edilebilir. Böylece, vücudun alt ve üst kısmı arasında bir denge sağlanabilir, alt kısım daha az ön planda tutulabilir.
  • Üçgen vücut tipi: Çoğunlukla omuzların daha geniş olduğu üçgen vücut tipi, kum saati görünümü yaratmak için idealdir. A kesim etekler, bu vücut tipi için en ideal etek türleri arasındadır; zira, üst ve alt vücut arasında dengeli bir bütünlük yaratarak kum saatine yakın bir görünüm elde etmeye yarar. Aynı zamanda, bu tip etekler, üçgen vücut tipine sahip kişilerin bellerini daha ön plana çıkararak ince, zarif bir estetik ortaya koyar.

Elbette, bu vücut tiplerinin yanı sıra boy uzunluğu da abiye seçimi yaparken göz önünde bulundurulması gereken bir faktördür. Farklı boylarda hanımlar farklı kıyafet tipleri tercih ederek daha şık kombinler ortaya koyabilir.


Uzun boylu hanımlar, genellikle V yaka uzun abiyeler tercih ederek boylarını daha dengeli bir şekilde ortaya çıkarabilirler. Belden oturan modeller tercih etmek ise alt ve üst vücut arasında net bir ayrım yaratarak vücut hatlarının dengelenmesini sağlar. Ek olarak, uzun boylu hanımlar, renkleri ve detayları ile dikkat çekici görünüme sahip kıyafetler tercih edebilir. Bu tip kıyafetleri dikkatleri boydan ziyade kıyafetin kendisine çekeceği için daha şık kombinler ortaya koymak mümkün hale gelir. Elbette, uzun boylu hanımların tercih ettiği abiyelerin tek renkli olması da onların avantajınadır.

Kısa boylu hanımlara geldiğimizde ise biraz daha seçici davranabiliriz. Öncelikle, seçilen kıyafetin bel ve bel hizasında kemerli olması, alt vücudun daha uzun gözükmesini sağlayarak dengeli bir görsellik ortaya koyar. Yine V yaka detayları olan kıyafetler tercih edilebilir; bu tür kıyafetler kombine detay katarak dikkatlerin boydan uzaklaştırılmasını sağlar. Mümkün olduğunca bol ve ince kumaşlar tercih etmek ise abiyenin vücudu sarmamasını, daha estetik bir görünüm ortaya çıkmasını sağlar. Etek ise yine A kesim seçilerek daha şık bir görsellik ortaya koymayı mümkün kılar.