Uzun Abiye Elbise Boyu Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli? - Eser Giyim

Uzun Abiye Elbise Boyu Nasıl Olmalı? Nelere Dikkat Edilmeli?

Özel bir davete katılacaksanız doğru uzun abiye elbise seçimi yaptığınızdan emin olmalısınız. Bu noktada, abiye seçerken dikkatli olmalı ve hem vücut tipinize hem de tarzınıza en uygun modeli tercih etmelisiniz.

İçeriğimizi okumaya devam ederek uzun abiye elbise seçerken yapılan yaygın hatalar hakkında bilgi sahibi olabilir, kendi vücut tipinize en uygun kıyafeti seçmek için ihtiyaç duyduğunuz tüm bilgileri öğrenebilirsiniz.

Uzun Abiye Elbise Seçerken Yapılan Yaygın Hatalar

Abiye satın alırken yapılan hatalar gerçekten saymakla bitmez. Çoğu kişi, özel davetlerde giymek için abiye alışverişini son anda yaptığı için kıyafet seçimine minimum özeni gösterir ve çoğunlukla hüsrana uğrar. Bu nedenle, uzun abiye elbise seçerken yapılan yaygın hataları öğrenmeli ve bu hatalardan kaçınmalısınız.

Aşağıda, uzun abiye elbise seçerken yapılan en yaygın hataları bulabilirsiniz:

  • Vücut tipini göz ardı etmek: Aşağıda da değineceğimiz üzere, abiye satın alırken dikkat etmeniz gereken en önemli konular arasında vücut tipi yer alır. Eğer vücut tipinizi göz ardı eder, kendi vücut şeklinize uygun olmayan bir abiye elbise satın alırsanız istediğiniz görselliği yakalayamaz, kıyafeti dilediğiniz gibi üzerinizde taşıyamazsınız. Bu nedenle, bir abiye elbise satın almadan önce kendi vücut tipinizi de göz önünde bulundurmalı, buna uygun bir kıyafet seçmeye kesinlikle önem vermelisiniz.
  • Yanlış boyut seçimi: Kıyafetin boyutunu yanlış seçmek, en yaygın yapılan uzun abiye hataları arasında yer alır. Özellikle ilk defa uzun abiye elbise alan kişilerin yaptığı bu hata, kıyafetin size fazla büyük ya da küçük gelmesine neden olarak istediğiniz görüntüyü yakalayamamanıza neden olur. Bu sebeple, abiye seçerken her zaman en doğru boyu seçtiğinizden emin olmalı, kendin bedeniniz olmayan abiyeleri satın almaktan kaçınmalısınız. Bir abiyeyi satın almadan önce güzelce denemek bu noktada oldukça önemli bir adımdır.
  • Yanlış aksesuar seçimi yapmak: Aksesuar, bir abiyenin olmazsa olmazları arasındadır. Kombininizi tamamlayan, abiyenin tarzını ve renklerini öne çıkaran aksesuarlar, dikkatli bir şekilde seçmeniz gereken parçalardır. Bu noktada en sık yapılan hatalardan birisi de abiye ile birlikte takılacak olan aksesuarların dikkatsiz, özensiz bir şekilde seçilmesidir. Siz de bu hataya düşmemek için elinizden geleni yapmalı, abiyeniz ve aksesuarlarınız arasında bir uyum yakalamalısınız. Üstelik, bu uyum her daim aynı renk ve tonları tercih etmek şeklinde olmak zorunda değildir. Örneğin, siyah abiye elbise ile beyaz aksesuarlar takarak zıt renkler arası bir uyum ortaya koyabilirsiniz.
  • Renk uyumu yakalamama: Bir abiye elbise ile birlikte taktığınız takılar, giydiğiniz ayakkabı ya da taşıdığınız çanta gibi pek çok detay söz konusudur. Dolayısıyla, bütün bu detayları belirlerken renk ve tema uyumunu göz önünde bulundurmalı, aykırı ya da alakasız tasarımlardan mümkün olduğunca kaçınmaya çalışmalısınız. Eğer yanlış renk ya da aksesuar seçimi yaparsanız istediğiniz görüntüyü yakalayamayabilirsiniz.
  • Kumaş kalitesine özen göstermemek: Giyeceğiniz abiyenin kaliteli kumaştan imal edilmiş olmasına kesinlikle özen göstermelisiniz. Kaliteli kumaş kullanılan abiyeler, yalnızca görsellikleri ile değil, sundukları rahatlık ile de ön plana çıkar ve sizin kombin içerisinde rahat bir şekilde hareket etmenize olanak tanır. Bu sebeple, her zaman sıcak tutan, rahat bir kumaşa sahip abiye elbiseler tercih etmeye özen göstermelisiniz. Özellikle söz konusu uzun abiye elbiseler olduğunda rahat bir kumaşın sunduğu avantajlar saymakla bitmez.

Bu hataların yanı sıra özel gereksinimlerinizi göz ardı etmek ya da kendi tarzınızı yansıtmayan kıyafetler seçmek gibi pek çok farklı hatayı sayabiliriz. Siz de bu hataları göz önünde bulundurarak en kaliteli abiye seçenekleri için Kenzel abiye modelleri koleksiyonumuza göz atabilir, özel davetlere damganızı vuracak modeller arasından istediğinizi seçebilirsiniz.

Vücut Tipine Göre Uzun Abiye Elbise Seçimi

Söz konusu elbise seçimi olduğunda göz önünde bulundurmanız gereken en önemli faktörler arasında vücut tipiniz yer alır. Vücut tipinizi dikkate almadan seçtiğiniz bir abiye, üzerinizde düzgün durmayabilir ya da istediğiniz etkiyi yaratmayabilir. Bu nedenle, yapabileceğiniz en iyi şey kendi vücut tipinizi öğrenmek ve buna göre bir uzun abiye elbise seçimi yapmaktır.

Aşağıda, farklı vücut tipleri ve bu vücut tiplerine göre en uygun uzun abiye elbise modelleri hakkında daha fazla şey bulabilirsiniz:

  • Kum saati vücut tipi: Genellikle ideal vücut tipi olarak tanıtılan kum saati; bel bölgesinin belirgin, göğüs ve kalça genişliğinin ise birbirinde yakın olduğu bir vücut tipidir. Tıpkı ince uzun vücut tipi gibi neredeyse tüm kıyafetleri kaldıran bu vücut tipi için daha çok hatları belirginleştiren, vücudu saran kıyafetler tercih edilebilir.
  • İnce uzun vücut tipi: Eğer vücut tipiniz ince uzun ise şanslısınız diyebiliriz! Zira, neredeyse bütün abiye elbise tarzlarını harika bir şekilde kaldıran bu vücut tipi, kıyafet seçimini oldukça kolay bir hale getirir. Eğer şıklığınızı en üst seviyeye çıkarmak istiyorsanız kemerli ya da vücudu saran ve hatlarınızı ortaya çıkaran bir model tercih edebilirsiniz. Özellikle straplez ya da tek omuzlu elbiseler bu vücut tipine sahip hanımların başlıca tercihleri arasında yer alır.
  • Elma vücut tipi: Genelde göğüs ve omuz bölgesinin geniş, bel ve kalça bölgesinin ise daha dar olduğu elma vücut tipi, biraz daha vurgulayıcı abiyeler tercih etmeyi gerektirir. A kesim ya da V yaka abiye elbiseler tercih ederek vücudunuzun alt ve üst kısmını biraz daha öne çıkarabilir, orta kısmını ise gizleyebilirsiniz.
  • Dikdörtgen vücut tipi: Bel bölgesinin daha belirgin olduğu, vücudun daha düz bir görünüm sunduğu bu tip; beli vurgulayan kıyafetler giymeyi gerektirir. Özellikle katmanlı ve vücuda hat katan kıyafetler tercih etmeye özen göstermek gerekir.