Kısa Boylu Kadınlarda Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır? - Eser Giyim

Kısa Boylu Kadınlarda Abiye Seçimi Nasıl Olmalıdır?

Özel günlerde ya da davetlerde giyeceğiniz abiyeleri dikkatli bir şekilde seçmek oldukça elzemdir. Bu noktada, kısa boylu hanımların en çok merak ettiği konulardan birisi boylarını daha dengeli gösterecek bir abiyeyi nasıl seçebilecekleridir. İçeriğimizi okumaya devam ederek siz de aklınızdaki soru işaretlerini giderebilirsiniz!

Kısa Boylu Kadınlar Nasıl Abiye Seçmeli? İşinize Yarayacak İpuçları

Kısa boylu hanımlar özel davetlerde ya da etkinliklerde giymek için abiye ararken çeşitli noktalara dikkat etmelidir. Bu noktalardan başlıcalarını şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Kıyafet uzunluğu: Eğer kısa boyluysanız, seçtiğiniz kıyafetin boyunu dikkatli bir şekilde belirlemeye özen göstermelisiniz. Zira, kıyafetin boyunu dikkatlice ayarladığınız takdirde daha orantılı ve dengeli bir görsellik ortaya koymanız mümkün hale gelir. Bu noktada, diz üstü ya da midi boy abiyeler tercih ederek bacaklarınızı ortaya çıkararak size daha uzun boylu bir görünüm kazandırabilir. Dolayısıyla abiye seçerken bacak boyuna özen göstermeli, boyunuzu daha uzun gösterecek bir kıyafet seçmeye çalışmalısınız. Kısa abiye elbise modelleri bu noktada sizin için ideal olabilir.
  • Yüksek boyunlar: Kısa boylu hanımların daha şık bir görsellik sunmak için yapabileceği şeylerden bir diğeri de yüksek boyunlu ya da V yaka kıyafetler seçmektir. Görsel olarak boyunuzu daha uzun gösteren ve size daha uzun bir görünüm sunan bu kıyafetler, daha dengeli bir tasarım ortaya koymanıza olanak tanır. Dolayısıyla, seçtiğiniz kıyafetin boynunuzu öne çıkaracak ancak bunu yaparken gövdenizi kısa göstermeyecek bir tasarıma sahip olmasına özen göstermelisiniz.
  • Basit modeller: Seçtiğiniz abiyede çok fazla detay olması, kalabalık bir görüntü ortaya koyarak boyunuzu olduğundan biraz daha kısa gösterebilir. Bu nedenle, seçtiğiniz abiyenin daha sade ve basit bir modele sahip olmasına özen göstermelisiniz. Bu basit modeller sayesinde siz de boyunuzu uzun gösteren bir kombin ortaya koyabilir, özel davetlere çok daha şık bir şekilde katılabilirsiniz.
  • Düz renkli modeller: Düz kırmızı abiye modelleri, en çok tercih edilen ve en kolay kombinlenen kıyafetler arasındadır. Ortaya koyduğu cesur ve iddialı görsellik ile boyunuzu daha dengeli gösteren kırmızı renk, en şık davetler için idealdir. Bunun yanında, siyah abiye gibi daha koyu tasarımlar da estetik bir tasarım ortaya koymak için idealdir. Ayrıca, koyu renklerin en büyük avantajlarından birisi sizi daha ince ve boyunuzu daha yüksek göstermesidir.
  • Doğru aksesuar seçimi: Boynunuzu vurgulayan ve dikkati genellikle üst vücudunuza çeken aksesuarlar ile daha uzun boylu bir görünüm yakalayabilirsiniz. Bunu yaparken çok cafcaflı olmayan, mütevazı aksesuarlar seçmeye özen göstermelisiniz. Zira, fazla büyük ve dikkat çeken aksesuarlar, istediğiniz etkinin tam tersini yaratarak boyunuzu olduğundan daha kısa gösterebilir.
  • Kumaş seçimi: İnce kumaşlar, kısa boylu hanımlar için en ideal seçimdir. Vücut hatlarını daha az vurgulayan bu tür kumaşlar, daha zarif ve uzun bir görünüm yakalamanıza olanak tanır. Özellikle davetlerde giyebileceğiniz bu tür kumaşlar sayesinde istediğiniz kombinleri kolaylıkla ortaya koyabilirsiniz.

Kısa Boylu Kadınlar İçin Abiye Alışverişinde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Abiye seçimi kolay bir iş gibi görünebilir. Halbuki, pek çok kadın, abiye seçerken yaptıkları hatalar nedeniyle istedikleri etkiyi yaratamamakta ve doğal olarak kombinlerini istedikleri gibi taşıyamamaktadır. Bu nedenle, abiye alışverişi yaparken çeşitli faktörlere dikkat etmekte fayda vardır.

Aşağıda, kısa boylu hanımların abiye alışverişi yaparken dikkat etmesi gereken en önemli faktörleri bulabilirisiniz:

  • Vücut ölçülerinize uygun kıyafetler seçin: Abiye satın almadan önce vücut ölçülerinizi bilmeniz, kendi vücudunuzu iyi tanımanız oldukça önemlidir. Zira, vücut ölçülerinize uygun kıyafetler seçmek abiye alışverişinde oldukça önemlidir.
  • Tarzınıza uygun bir kıyafet seçin: Abiye satın alırken kendi kişisel tarzınızı göz önünde bulundurun ve tarzınıza uygun kıyafetler almaya özen gösterin. Eğer tarzınıza uygun olmayan kıyafetler satın alırsanız, bu kıyafetleri istediğiniz gibi taşıyamayabilir, giyerken rahatsız hissedebilirsiniz.
  • Aksesuarlarınız ile uyumlu bir ürün alın: Eğer aksesuarlarınızı önceden belirlediyseniz ya da ortaya koymak istediğiniz tasarım belliyse, abiyenizi buna göre belirlemeye özen gösterin. Zira, aksesuarlarınız ile uyumlu olmayan bir abiye satın alırsanız istediğiniz etkiyi yaratmakta güçlük çekebilirsiniz.
  • Size uyan renkler tercih edin: Herkesin üzerinde güzel taşıdı renkler söz konusudur. Siz de en sevdiğiniz renkleri belirleyin, hangi renklerin üzerinizde daha iyi durduğunu düşünün ve buna göre bir abiye seçimi yapmaya dikkat edin.
  • Doğru satıcı ile çalışın: Abiyenizi doğru satıcıdan almak belki de en önemli noktalar arasındadır. Zira, kaliteli materyalden kıyafet üreten ve şık tasarımlar sunan bir satıcı ile çalışmanız, özel davetlere eşsiz tasarımlar ile katılmanıza olanak tanır. Bu noktada yardımınıza gelen Eser Giyim, Alfabeta abiye ve çeşitli kıyafet koleksiyonları ile en şık davet elbiselerini size sunar.

Kısa Boylu Kadınların Abiye Seçerken En Çok Yaptığı Hatalar

Abiye seçmek zaman zaman zor olabilir. Özellikle seçim sırasında yapılan hatalar, yanlış bir kombin yapmanıza neden olabilir. Aşağıda, kısa boylu kadınların abiye seçerken en çok yaptığı başlıca hataları bulabilirsiniz:

  • Yanlış ayakkabı seçimi: Seçtiğiniz ayakkabılara bağlı olarak boyunuzu daha uzun ya da kısa gösterebilirsiniz. Bu nedenle, abiyeniz ile birlikte giyeceğiniz ayakkabıyı belirlerken dikkatli olmalı, yanlış ayakkabı seçimi yapmaktan kaçınmalısınız.
  • Vücut tipinize uymayan modeller: Vücut tipinize uygun olmayan bir abiye seçerseniz olduğunuzdan daha kısa görünebilir ya da orantısız bir tarz ortaya koyabilirsiniz. Bu nedenle, boyunuzun yanı sıra vücut tipinizi de dikkate alarak bir abiye seçmeye özen gösterin.
  • Uzun abiyeler giymek: Kısa boylu hanımların yaptığı en büyük hatalardan birisi uzun abiye modelleri tercih etmektir. Bu tür abiyeler boyunuzu iyice saklayıp daha kısa gösterir.