Elbiselerinizde Zarif Görünmenizi Sağlayacak Püf Noktaları - Eser Giyim

Elbiselerinizde Zarif Görünmenizi Sağlayacak Püf Noktaları

Zarif görünmek, elbise giyerken başlıca amaçlarınız arasında yer alır. Herkes katıldığı etkinlikte baş döndürmek, tüm dikkatleri kendi üzerine çekmek ister. Bu nedenle, elbise giyerken her bir detaya ve faktöre dikkat etmeli, elbisenizin içinde zarif, tarz bir görünüm ortaya koymalısınız. Elbette, zarif görünmek için göz önüne bulundurmanız gereken birkaç püf noktası da söz konusudur. İçeriğimizi okumaya devam ederek bu püf noktalarını öğrenebilirsiniz.

Vücut Tipinize Uygun Elbiseler Tercih Edin

Giydiğiniz elbisenin içinde zarif görünmenizi sağlayacak belki de en önemli püf nokta vücut tipinizdir. Bu noktada, kadınların sahip olduğu en genel dört vücut tipini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Armut Vücut Tipi: Alt gövdenin dolgun, üst gövdenin ise zayıf ve ince olduğu bu vücut tipi, en yaygın vücut tipleri arasında yer alır. Her ne kadar çoğu kadın bu vücut tipine uygun kıyafet bulmakta zorlansa da aslında kombinlemesi oldukça kolay bir vücut tipidir. Tüm yapmanız gereken, alt vücudunuzu biraz daha arka planda bırakacak ancak hatlarını kapatmayacak, üst gövdenizi ise ön plana çıkaracak bir elbise seçmektir. Bu çeşit bir düğün elbisesi ya da abiye sayesinde armut vücut tipine daha dengeli bir görünüm kazandırmak mümkün olur.
  • Elma Vücut Tipi: Üst vücudun daha geniş, alt vücudun ise biraz daha dar olduğu bu vücut tipinde ise amacınız alt vücudu öne çıkarmak olmalıdır. Biraz daha kısa mini abiye elbise modelleri veya dikkat çekici bacak detayları ile alt vücudunuzu daha dikkat çekici bir hale getirebilirsiniz. Bu vücut tipine sahip hanımlar da vücut hatlarını vurgulayan elbiselerden korkmamalı, alt ve üst gövde arasındaki dengeyi sağladığı sürece cesur elbiseleri gururla giymelidir.
  • Dikdörtgen Vücut Tipi: Kombinlemesi en zor vücut tipleri arasında dikdörtgen vücutlar yer alır. Genellikle vücudun üst ve alt bölgesinin ince olduğu bu vücut tipi, doğru elbise ile ideal görünüme kavuşabilir. Eğer dikdörtgen bir vücuda sahipseniz, yapmanız gereken şey belinizi ince gösterecek, alt ve üst gövdenizi ise öne çıkaracak bir kombin tercih etmektir. Belki de göbek dekoltesi olan bir elbise tercih ederek üst ve alt vücudunuz arasında bir sınır oluşturabilir, böylece vücudunuzun iki farklı bölgesini öne çıkaracak farklı detayları daha rahat bir şekilde belirleyebilirsiniz. Özellikle aksesuar kullanımına özen göstererek istediğiniz görünüme kavuşabilirsiniz.
  • Kum Saati Vücut Tipi: En ideal olarak kabul edilen ve kombinlemesi en kolay olan vücut tipidir. Üst ve alt vücudun dolgun, belin ise ince olduğu bu vücut tipi, “Ne giyse yakışır,” olarak tanımlanabilir. Elbette, kum saati vücut tipine sahip kişilerin bile abiye seçerken dikkat etmesi gereken birkaç ufak tefek detay vardır. Eğer sizin de vücut tipiniz kum saati ise, önem göstermeniz gereken başlıca detay, seçtiğiniz elbisenin bel bölgenizi kalın göstermemesidir. Zira, belinizin doğal ince görünümünü korumaya ve giydiğiniz tüm kombinlerde kum saati figürünüzü korumaya kesinlikle özen göstermelisiniz. Ayrıca, üst ve alt gövdenizin hatlarını vurgulayan, vücut hatlarınızı gizlemeyen elbiseler tercih etmelisiniz.

Yukarıdaki ipuçlarını dikkate alarak siz de elbiselerinizi daha zarif bir şekilde giyebilir, katıldığınız tüm etkinliklerde dikkat çekici tarzınız ile öne çıkabilirsiniz.

Kombininizi Dikkatlice Oluşturun

İçinizden “E tabi canım, bu da öneri mi?” dediğinizi duyar gibiyiz. Halbuki, çoğu kişinin kombin yaparken “Güvenli” tercihlerin dışına çıkmaya cesaret edemediği gerçeğini unutmamalıyız. Elbisenizi şık ve zengin detaylar ile süslemekten asla çekinmemelisiniz.

Daha özgün, yaratıcı bir kombin ortaya koymak mı istiyorsunuz? Gardırobunuzun kenarına attığınız, ne ile giyeceğinizi bilemediğiniz aksesuarları veya parçaları kombininize eklemeyi deneyin. Kombininiz ile farklı tema ve renge sahip aksesuarları bir arada kullanmayı deneyin; gerekirse, zıtlıklar arasında bir uyum yakalayın.

Sonuç olarak, kombin yaparken seçeneklerinizin gerçekten bir sınırı yoktur. Dilediğiniz parçaları bir arada kullanabilir, uyum gösterdiği sürece her elbiseyi her aksesuar ile kombinleyebilirsiniz. Önemli olan tek şey sizin kişisel tercihiniz ve göz zevkinizdir. Bu nedenle, kombininizi dikkatlice, her bir detaya özen göstererek oluşturun.

Aksesuar Seçiminizi Dikkatli Bir Şekilde Yapın

Kombininiz için aksesuar seçimi yaparken özgür ancak dikkatli olun. Zira, aksesuarlar kombininizin en küçük parçaları olmalarına rağmen tüm temayı belirleyen başlıca faktörler arasında yer alır. Doğru aksesuar tarzı, rengi ve boyutunu belirlemek bu noktada sizin için oldukça önemlidir. Örneğin, elbiseniz ile birlikte kullanacağınız çantanın boyutu veya başınıza takacağınız şapkanın şekli gibi detaylar, kombininizin tarzını belirlemede oldukça önemli rol oynar. Dolayısıyla, katılacağınız etkinliğin türü ve resmiyeti başta olmak üzere çeşitli faktörleri göz önüne bulundurun, aksesuarlarınızı da bu faktörlere göre belirleyin.

Doğru Bedeni Seçtiğinizden Emin Olun

Elbiselerinizi daha zarif bir şekilde giymenin belki de en basit yollarından birisi doğru bedeni seçmektir. Burada kastettiğimiz şeyin yalnızca normalde giydiğiniz bedende kıyafetler almaktan ibaret olmadığını bilmelisiniz. Zira, çoğu elbiseyi M giyen birisi, bazı kıyafetleri ya da parçaları L veya S beden de kullanabilir. Burada önemli olan nokta, söz konusu elbisenin ya da kıyafetin kesimi ve amacıdır. Bu nedenle, satın aldığınız elbisenin ya da parçanın doğru beden olduğundan, vücudunuza harika bir şekilde uyum sağladığından kesinlikle emin olmalısınız.