Nedime Elbisesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir? - Eser Giyim

Nedime Elbisesi Seçerken Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

Bir düğüne hazırlanmak oldukça zor bir süreç olabilir. En güzel gelinliği seçmek, düğünün genel temasını belirlemek ya da düğünün yapılacağı yeri kararlaştırmak gibi çeşitli adımlar başlı başına ciddi bir planlama gerektirir. Bu süreçlerle kıyaslandığında nedime elbisesi seçmek çok daha kolay bir iş gibi görünebilir. Halbuki, nedimelerinizin giyeceği kıyafeti de düğününüzün diğer detayları gibi dikkatli bir şekilde belirlemelisiniz.

Eğer nedime elbisesi seçerken dikkat etmeniz gereken şeylerin neler olduğunu merak ediyorsanız, içeriğimizi okumaya devam edebilirsiniz.

Nedime Elbisesi Seçerken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Düğünün Temasını Göz Önünde Bulundurun

Nedime elbisesi seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli noktalardan birisi de düğünün genel teması ve atmosferidir. Seçtiğiniz nedime elbiseleri, düğünün renk paletine ve genel temasına uyumlu olmalı, şık bir görsellik ortaya koymalıdır. Nedime elbiselerindeki detayların ve desenlerin de düğünün genel atmosferine uygun olduğundan da emin olun. Bu sebeple, nedime elbiselerini düğün temasını belirledikten sonra seçmeye dikkat edin. 

Seçtiğiniz Elbise Gelinlikten Daha Gösterişli Olmamalı

Elbise seçimi yaparken dikkat etmeniz gereken belki de en önemli faktör, nedime elbiselerinin gelinlikten daha gösterişli olmamasıdır. Seçtiğiniz elbiselerin gelini gölgede bırakması, isteyebileceğiniz son şeydir. Bu sebeple, nedime elbiselerini seçmeden önce gelinliğe karar vermeli, nedime elbiselerinin gelinlikten biraz daha az dikkat çekici olmasına özen göstermelisiniz.

Nedimelerin Zevkini de Dikkate Alın

Her ne kadar nedimelerin giyeceği elbiseyi gelin belirleyecek olsa da nedimelerin fikrini almak şarttır. Zira, elbiseleri nedimelerin giyeceği göz önünde bulundurulursa, kendi zevklerine ve tercihlerine uygun kıyafetler seçmek onların da kıyafetlerin içinde rahat hissetmesini sağlar. Özellikle elbiselerin genel detaylarını, örneğin renk ve tasarımlarını, belirlerken nedimelerin kişisel tercihlerini öğrenmek işinize yarayabilir. 

Mevsimi Hesaba Katın

Nedime elbisesi seçerken unutmamanız gereken bir diğer detay da düğünün yapılacağı mevsimdir. Her mevsim için farklı tipte abiye elbise modelleri tercih edildiği için kararınızı verirken mevsimi düşünmeyi ihmal etmemelisiniz. Mevsime ve havaya uygun bir elbise seçmek nedimelerinizin daha rahat olmasını sağlar.

Örneğin, soğuk ve yağışlı havalar için daha kapalı, kalın elbiseler tercih etmeniz gerekir. Kış ya da sonbahar mevsimlerinde açık, ince kıyafetler tercih etmek, nedimelerinizin üşümesine, hatta hastalanmasına neden olabilir. Böyle bir durum ise düğününüzde asla istemeyeceğiniz bir şeydir.

Yaz ya da ilkbahar gibi mevsimlerde daha geniş bir seçim imkanınız bulunsa da nedimelerin rahatlığını da düşünmeyi ihmal etmemelisiniz. Sıcak havalarda aşırı kalın kıyafetler giymek de rahatsız edici olacağı için düğün elbisesi seçerken biraz daha havadar, nefes aldıran kıyafetler tercih etmelisiniz.

Nedimelerin Vücut Tipini ve Ten Rengini Düşünün

Nedimelerinize kıyafet seçerken onların vücut tipini ve ten rengini hesaba katmak, çok daha şık bir kombin ortaya koymanıza yardımcı olabilir. Eğer tüm nedimelerin vücut tipleri farklıysa, bu durumda hepsinin rahatlıkla giyebileceği kıyafetler tercih etmeye özen göstermelisiniz.

Elbiseleri Düğünden Önce Prova Edin

Düğün ile ilgili hiçbir şeyi son ana bırakmamaya özen göstermelisiniz. Düğün gününüz, unutulmaz bir gün olmalı, her şey mümkün olduğunca mükemmel olmalıdır. Bu sebeple, elbiselerinizi düğünden önce prova etmeye özen göstermelisiniz. Mümkünse nedime kıyafetlerini düğünden birkaç hafta önce satın alarak ya da kiralayarak prova sürecine başlayabilirsiniz.

Aksesuar Seçimini Dikkatli Bir Şekilde Yapın

Nedimelerinizin elbiseleriyle birlikte giyecekleri aksesuarları dikkatli bir şekilde seçmeye dikkat etmelisiniz. Elbiselerin genel temasıyla ve renkleriyle uyumlu, nedimelerinizin vücut tipine uygun aksesuarlar seçmek bu noktada önceliğiniz olmalıdır.